mam octavke i trochę kombinuję
-radio w miejscu fabrycznej popielniczki z przodu
-halogeny dalekosiężne w zderzaku w środkowej części zderzaka
-uchwyty na napoje między lewarkiem a ręcznym
-oświetlenie w tylnej części przedziału pasażerskiego w okolicach rączki w podsufitce włączające się przy otwarciu drzwi
-montaż cb radia na stałe by nie widzieli postronni a w użyciu poręcznie
itd pzdr luki warszawa w razie pytań 0 502 577 577
Czy może być inaczej!!!!! a jednak
RIDER ----- limited edition
[quote="michu"]raczej do waw się nie wybiorę ale napisz czy możliwy jest montaż cb radia w popielniczce
pozdrawiam
słuchaj wszystko jest możliwe tylko musisz mieć cb radio odpowiedniej wielkości ja na przykład mam cb pod kierownicą alan 78 plus cena ok 400 pln
idealnie wchodzi trzeba tylko wyciąć dziure na wielkość radia żeby weszło głębiej natomiast gruszkę przeciągnołem z kablem i jest wsadzona w schowku pod radiem (tam jest taka kieszeń) i spoko można wyciągnąć i naramce konsoli mam przyklejony magnes na którym z wierzchu jest izolacja czarna a do gryszki jest przyklejona blaszka i wszystko gra
a teraz co do ANTENY ja mam antene taką jaka jest orginalna w skodach vw itd. wychodzą z niej trzy kable do gsm,do cb,do radia wywalasz orginał w miejsce to wsatawiasz tą anntenkę i gra muzyka zasięg ok 5,7 km
w razie pytań dzwońcie lub piszcie udziele potrzebnej info gdzie co kupić i jak zamontować
pzdr luki
w serwisie skody można kupić lampki od superby która ma oświetlenie przy otwieraniu lusterka w osłonie przeciw słonecznej
kupujesz takie dwie
coś ok 20 pln szt
w podsufitce na wysokości uchwytu a dosłownie między śrubami do mocowania ochwytu w przedziale pasażerskim masz wgłębienia w tym miejscu wycinasz dziurę na wielkość lampki po wcześniejszym odrysowaniu tego na jakimś kartonie tyle co do montaż teraz prąd
wyciagasz światło z podsufitki nad lusterkiem i tam musisz znaleźć masę i blaszkę na której pojawia się prąd w momencie otwarcia drzwi lutujesz kable podłanczasz do lampek i gra muza tylko żarówki nie więcej niż 5 wat poniewarz urządzenie które odpowiada za ściemnianie morze nie wytrzymać tak dużego napięcia
pzdr luki
pyza99, Przeciez tam normalnie wchodzi radio 2 din, nie wiem co to za kombinacje trzeba robic. A tam gdzie popielniczka to juz na pewno takie nie wejdzie.
Chyba, ze chcesz ekran 7" i do tego radio normalne, to wtedy ok
Maicroft, zamontowałbym 2din ori navi + tv,bo ładnie wyglada w desce 8) a w popielniczce moja alpinke,bo jak wiemy nawigacja gra jak qupa ale to zabawa na przyszlosc..sa wazniejsze sprawy... :? ale dobrze wiedziec ze jest taka mozliwosc :wink:
[ Dodano: Nie 02 Lip, 06 06:45 ]
Zamieszczone przez Maicroft
albo tak tyz pomysł :wink: wyjdzie taniej niz ori navi,bo wlasciwie mi chodzi tylko o tv
Witam.Czy w Octavi da się zamontować takie lampki http://www.aclomza.com/howto1.html ,jeśli tak to jakie miejsce wybrać najlepiej.Tak że jak wytnę dziurę w podsufitce to żeby się lampki schowały.
Mi akurat udało się dostać lampki z oryginalnymi wtyczkami więc problem z wycinaniem odpada.Pozostaje tylko wybrać miejsce w podsufitce na montaż lampek.Jeśli ktoś ma zamontowane takie lampki i mógłby wrzucić jakieś fotki jak to wygląda w octavi lub przesłać na : [email protected] .Chcę mieć pewność że po wycięciu dziury lampka schowa się w całości,nie wiem ile jest miejsca pomiędzy podsufitką a dachem.
Ja jestem ciekawy czy taką usługę, jak monataż oświetlenia sufitowego (doświetlenia) tylnej części kabiny wykonują ASO. Po jednej lampce nad każdymi drzwiami z tyłu.
I jeśli wykonują, to ile to może kosztować, choćby orientacyjnie.
Pytam o ASO, bo sam nie chcę robić takich rzeczy w aucie na gwarancji - gdyby się coś stało, np. uszkodzenia albo pożar od takiej instalacji, to mógłbym mieć problem z gwarancją lub ubezpieczycielem. Dlatego pytanie o ASO.
przeróbek od cholery i ciut ciut
radio tylko takie z ruchomym panelem
Nie koniecznie tylko z ruchomym panelem. Można zamontować coś takiego jak poniżej. Wtyczki pasują, a oferują ramki do Octavii, żeby idealnie się wpasowało.
Tu można znaleźć inne projekty CarAudio do Octavii I:
Komentarz